Kenenin bilinen Zararları
Haşere İlaçlama da bizim için kene ilaçlaması çok önemlidir.Kene kan içen, zararlı bir haşere çeşitlidir. Keneyle savaşmak için tek çözüm ilaçlama yaptırmaktır. Kene, yukarıdan ve aşağıdan basık görünen, beslenmesini kan emerek yapan zararlı bir böcektir. Kene canlılar için çok zararlıdır. Özellikle büyükbaş hayvanların üstünde çok yaşayan keneler, büyükbaşların kanını emerek beslenir. Büyükbaşlar, kene ile savaşmanın bir yolunu bulamazlar. Özellikle mandıra sahipleri kişiler, kesinlikle keneyle mücadele etmek için besi çiftlikleri ilaçlama yaptırmalı, hayvanlarının sağlıklarını riske atmamalıdırlar.Yoksa, besi çiftliğinden hem verim sağlanmaz, hemde sağlanacak et ve süt ürünleri yüzünden insan sağlığını tehlikeye atarlar.Kesinlikle, dalında uzman kene ilaçlama şirketleri ile irtibata geçilmeli ve ayrıntılı ilaçlama yaptırılmalıdır.
Karın yapıları esnek olan keneler kan emdikçe karınları genişler. Kene kütlesinin ortalama 100 katı kadar kan emebilen bir canlı olup, çoğunlukla keneler kahverengi ya da yeşilimsi renklerde olurlar. Ancak yine de renkleri çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Özellikle yazın ormanlık yerlerde, kırsal yerlerde, çayırlıklarda ve piknik yerlerinde bulunan bireylerin üstüne yapışarak kan emen keneler, canlılara ölümcül hastalıklar salabilirler.
Xodoidea takımında araştırılan kenelerin gözleri yoktur. Yüzlerce çeşitli olan kene haşereleri, bütün haşere çeşitlerinde olduğu gibi yumurtlama yöntemiyle çoğalırlar. Çiftleşme sonrasında yumurtalarını ormanlık yerlere veya üstünde yaşadığı canlının kılları arasına salarlar. Yumurtadan çıkan yavru keneler üç bacaklı doğarlar. Belli bir zaman sonrasında pupa dönemine varan kene yavruları büyüyerek 8 bacaklı ergin kene olurlar. Keneler bacaklarının uçlarında bulunan vantuz görevine yarayan organları sayesinde canlıların vücutlarına tutunarak, uzun süre tutunabilirler.
Sağlık Bakanlığı onaylı Kene İlaçlama
Kene ısırması çok tehlikelidir. Sürekli farklı canlılardan kan emmelerinden dolayı hastalıklı bir canlıdan aldıkları kanı, öteki bir canlıya salan keneler tehlikeli ve ölümcül hastalıklara neden olabilirler. Önceki yıllarda dünyada ve ülkemizde kenelerden bulaşan hastalıklar sebebiyle, birçok kişinin ölümü görülmüştür. Bu hastalıklardan en tehlikelisi olan Kırım- Kongo kanamalı ateşi hastalığıdır. Bilhassa kırsal yerlerde bakılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çevrelerinde yaşayan keneler bazen bu tür hayvanlara hastalık salarak ölümlerine sebebiyet vermektedir.Ancak kenelerin çeşidine göre zararlı veya zararsız türleri vardır. İnsan vücuduna yerleşen bu keneler deriden çıkarmak çok zordur.Kesinlikle uzman bir doktor tarafından çıkarılması gereklidir. Bilindiği üzere Keneler vücudu saran deri içerisine baş ve boyun kısmını sokarak kan emmeye başlar.Bu durumu bilmeyen ampirik dediğimiz kişiler dikkatsizce keneyi çıkartılırsa baş ve boyun kısmı deride kalır ve iyi olmaz.Bu durum gerçekten çok tehlikelidir. Vücuduna kene yapıştığını anlayan bireyler çok acil olarak hastaneye gitmeliler.Haşere ilaçlama yaptıracaksanız ANADOLU ilaçlama şirketi edremit i tercih etmelisiniz.
Kene dediğimiz bu zararlılara karsı ilaçlama konusunda profesyonel ve deneyimli işçiye sahip olan ANADOLU İLAÇLAMA şirketi arayabilirsiniz. Sağlık bakanlığı onaylı bir şirketiz. İlaçlama da ve haşere ilaçlamada kullandığımız ilaçlar ve kimyasallar ziraat mühendislerimiz ve veteriner hekimler tarafından özel olarak hazırlanmaktadır. Kene ilaçlama ve tüm haşere ve böcek ilaçlamalarında ANADOLU İLAÇLAMA yardım alabilirsiniz. Kene ile mücadelenizde bizden GÜNÜN HER SAATİ destek almak ve kene ilaçlaması için bizi arayabilirsiniz. Anadolu İlaçlama Sağlık Bakanlığı onaylı 7/24 hizmete açık bir şirkettir.